Uusia mestareita kruunattiin viikonloppuna

Viikonloppuna pelattiin Kullo Golf Clubin lyöntipelimestaruuksista. Kauniissa ja aurinkoisessa säässä taisteltiin mestaruuksista kuudessa eri sarjassa.

Kulloon Malja

Kulloon Maljassa voittajaksi pelasi yhteistuloksella 76 pistettä Max Wahlfors, jonka toisen kierroksen tulos 42 pistettä jakoi päivän parhaan tuloksen yhdessä toiseksi tulleen Irma Ståhlin kanssa. Irma jäi yhteispisteissä kahden pisteen päähän Maxista. Kolmanneksi pelasi tasaisesti molempina päivinä 36 pistettä pelannut Taina Heinonen.

Päivän leveimmät hymyt löytyivät Kulloon Maljassa pelanneilta

Veteraanimiehet

Veteraanimiehissä ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenellä lyönnillä johtanut Filip Frankenhaeuser sai kokea moninkertaisen mestarin Seppo Jolkkosen takaa-ajon. Lauantain 94 lyönnin tulos oli muisto vain, kun Seppo laittoi kirivaihteen silmään ja pelasi upean tuloksen 79 lyöntiä. Samaan aikaan Filipille kirjattiin tulokseksi 89 ja mestaruudesta lähdettiin uusimaan. Viime vuoden mestari Risto Heinonen oli myös taistelussa mukana ennen viimeistä reikää, jolle Ristolle kirjattiin 9 korttiin ja uusinnasta ulos kolmen lyönnin erolla.

Uusintareikänä pelattiin väylä 18. Uusinnassa näkyi helteisen kelin tuoma väsymys ja uusinnan tuoma jännitys. Sekä Sepon että Filipin avaukset epäonnistuivat täysin. Seppo avasi punaisen tiipaikan viereiseen metsään ja Filipin pallo jaksoi vaivoin ensimmäisen ojan yli. Sepon pallo löytyi, mutta paikasta ei päässyt lyömään ilman pelaamattoman paikan sääntöä. Tästä kohtaa molemmat jatkoivatkin tasatahtia greenille asti. Sepon pallo osui vielä greenin edessä olevaan mäntyyn ja Filip löi lähestymisensä greenin vasemmalla puolella olevalle kumpareelle. Pallo pomppasi Filipin onneksi viimeisillä voimillaan pois korkean kiven takaa. Lopulta kaikkien seikkailujen jälkeen Filip kruunattiin mestariksi uusintaväylän tuloksella 7.

Seniorimiehet ja -naiset

Sekä seniorimiehissä että seniorinaisissa ennakkosuosikit voittivat omat sarjansa selkeästi. Koko viikonlopun parhaan yhteistulokset 151 lyöntiä pelasi edellisvuoden naisten mestari Eeva Määttänen. Eeva jätti toiseksi tulleen Sirpa Pakarisen jopa 21 lyönnin päähän! Kolmanneksi seniorinaisissa pelasi Minna Hirsimäki.

Seniorimiehissä ennakkosuosikki Jouni Pesonen jäi ensimmäisen kierroksen jälkeen kahden lyönnin takamatkalle, kun lopulta kolmanneksi pelannut Arto Virtakari johti ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella 80. Jounin toisen kierroksen tulos 78 oli tällä kertaa riittävä mestaruuteen, kun Arton toinen kierros ei sujunut ensimmäisen lailla ja tulokseksi kirjattiin 90. Toiseksi pelasi tasaista peliä pelannut Jari Myrttinen.

Naiset

Naisten sarjan voitto oli kahden pelaajan taisto. Ladykapteeni Minna Halonen ja täksi kaudeksi Kullo Golfiin siirtynyt Aino Korpisaari kävivät tiukan taiston. Aino johti kilpailua alusta loppuun, mutta Minna oli koko kisan ajan iskuetäisyydellä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ero vain yksi lyönti. Toisenkin kierroksen aikana ero pysyi kahdessa-kolmessa lyönnissä. Kolmanneksi naisten sarjassa pelasi Minna Seppälä.

Miehet

Miesten sarjassa kisaan starttasi upeat 46 osallistujaa. Ensimmäisen päivä kova ja pyörivä tuuli piti tulostason odotettua heikompana. Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä olivat tuloksella 78 Miro Korja ja Antti "Raffi Golf" Sämpi. Kolmantena vain lyönnin heikompana Mats Englund. Tuloksissa 82-85 oli suuri joukko pelaajia, joten mestaruus oli edelleen monen ulottuvilla.

Sunnuntaina kärkiryhmässä pelaamisen tuoma jännitys näkyi koko kärkiryhmällä ensimmäisten reikien aikana. Korjalle kirjattiin kolmoselle tupla, Englund pelasi neljä ensimmäistä väylää kuusi yli ja Sämpi pelasi väylät 3-5 yhteensä 11 yli.

Toiseksi viimeisessä ryhmässä lähteneet Kari Kärnä, Topias Hämäläinen ja Severi Saari olivat hyvällä pelipäällä pelaten erinomaista golfia ilman suuria virheitä ja he nousivatkin nopeasti kärkikolmikkoon. Mestaruustaistelu näyttii kuitenkin selvältä Korjan tehtyä kaksi birdietä etuysille. ​​​​​​​

Väylän 13 teeboksissa takaa-ajava ryhmä kävikin keskustelun, että vaikka kärkeen oli jo viisi lyöntiä, kaikki on vielä mahdollista. Ja niin olikin. Kärkimies Korjalle merkattiin neljä peräkkäistä bogia väylille 12-15 ja ero kaventui enää yhteen lyöntiin.

Viimeiselle väylälle tultaessa ero oli taas kasvanut kahteen lyöntiin Miron tehtyä birdien väylälle 16. Edellä menneessä ryhmässä Topias Hämäläinen lähestyi viimeisellä reiällä hienosti koivujen takaa pariin metriin hyvälle birdiepaikalle. Kärnä oli kahdella lyönnillä greenin juuressa, mutta lähestyminen jäi hieman vajaaksi greenin ylätasolla sijainnesta reiästä. Saari oli tässä vaiheessa jäänyt jo muutaman lyönnin takamatkalle tasaisesta, mutta birdiettömästä kierroksesta huolimatta. Sekä Hämäläisen että Kärnän birdieputit menivät ohi läheltä ohi, joten Korjalle riittäisi voittoon bogey viimeiselle reiälle.

Lauantaina triplan viimeiselle reiälle pelannut Korja avasikin viimeisen avauksensa lähes veteen, mutta tällä kertaa pallo jäi pelattavaksi. Lähestymislyönti osui vielä keskelle greenin edessä olevaa mäntyä, mutta hieno chippi neljään metriin ja kaksi puttia riittivät yhden lyönnin erolla mestaruuteen.

Omien sanojensa mukaan pappagolfia pelannelle Mirolle mestaruus oli Kulloossa ensimmäinen.