Senioreilla aktiivinen kisakausi

16.17.9. pelattiin Nokian upean golfkeitaan vaativalla Rock-kentällä 50-vuotta täyttäneiden miesten SM-joukkuekilpailut. Master Golfin voittoon päättyneen kilpailun tulokset ja tunnelmat voi katsoa tästä.

Kulloo ansaitsi paikkansa kisassa rankingin perusteella viimeisten joukossa ja sijoittui myös lopputuloksissa joukon häntäpäähän. Viimevuotiseen Salon kisaan verrattuna sijoituksemme putosi kolmella sijalla.

Pelasimme seitsemän kierrosta keskimäärin 83 lyönnillä, kun mitalistit selvisivät kierroksistaan keskimäärin alle 76 lyönnillä. Jossittelulle ei siis jäänyt sijaa. Kateellisina ihailimme, kun muut selvisivät meitä paremmin Nokian kumpuilevilla griineillä. Jollain tempulla meidänkin pitää pystyä kehittämään etenkin liukkaiden alustojen lähipeliä, jos haluamme pysyä parhaiden seurojen matkassa. Toki edelleen kuulumme maamme golfseurojen parempaan puoliskoon. Tällä kaudella nimittäin 46 seuraa keräsi ranking-pisteitä senioritourilta ja moni isokin seura jäi kokonaan ilman pisteitä. Kulloo oli pienellä pelaajaringillään rankingin 22

Joukkueemme ilmeet olivat vielä lauantain aamukierroksen jälkeen näin hyväntuuliset. Pelihuumorin tai yrityksen puutteesta joukkuettamme ei voi moittia.

Joukkueen jäsenet valitaan ensisijaisesti ranking-pisteitä keränneistä pelaajista. Tänä vuonna pisteitä keräsivät Seppo Toivonen ja Peter Kaske, jotka molemmat ansaitsivat paikan tourilla myös ensi kaudeksi. Ben Söderling kutsuttiin joukkueeseen viimevuotisen joukkuekisaesityksensä perusteella ja Harry Damstén seuran tämänvuotisena seniorimestarina. Kisan loputtua todettiin yksissä tuumin, että joukkueeseen ovat tervetulleita kaikki meitä paremmat pelimiehet! Toivottavasti heitä saadaan seuraamme. Ensi vuodelle suunniteltuna porkkanana on seuralta saatavat logopaidat joukkueen jäsenille. Tänä vuonna ne olivat loppuneet, mutta seura kuitenkin tuki joukkuetta perinteiseen tapaan osallistumismaksun muodossa. Saamastaan tuesta kiitollisena joukkue esiintyikin alusta loppuun saakka parhaimpana versiona itsestään.

Joukkuekisa päätti pitkän ja rankan kansallisen kisavuoden. Kulloosta isoimmat menestykset kirjattiin jälleen Peter Kaskelle, joka kuului 65-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittaneeseen joukkueeseen. Lisäksi hän tuli toiseksi 60-vuotiaiden SM-reikäpelissä ja kokonaisrankingissa.

Uutena iloisena aluevaltauksena Kulloon naiset olivat hyvin edustettuina naisten 60-vuotiaiden tourilla, kun Sirpa Pakarinen, Tiina Kaske ja Senni Kotomaa rohkaistuivat menemään mukaan. Eikä kenenkään tarvinnut hävetä suoritustaan. Pelaajamme otettiin hyvin vastaan kiertueelle. Sirpa oli heti rookie-vuotenaan rankingin 36. ja lisäksi Vanajanlinnan sateessa pelatun kaksipäiväisen SM-kisan sijalla 15. Toivottavasti näiden naisten esimerkki ja Sirpan hieno menestys innostaa monia muitakin kulloolaisia kisakentille ensi vuonna.

Yllätytte, kuinka hauskaa se on ja kuinka paljon live-seuraajia kisakierroksenne saattekaan!

Seppo Toivonen