Kulloon miesseniorit palasivat ryhdikkäästi takaisin SM-joukkuekisoihin!

Salon huippukuntoisella kentällä pelattiin 17.-18. syyskuuta 50-vuotta täyttäneiden seniorimiesten Suomen mestaruuksista maan parhaiden seurajoukkueiden kesken. Kisaan kelpuutettiin Finnish Senior Tourilta (FST) 18 eniten ranking-pisteitä kerännyttä joukkuetta. Viimevuotisen notkahduksen jälkeen Kulloon joukkue ylsi tänä vuonna ranking-sijalle 16 kaikkiaan 50 pisteitä keränneen seuran joukossa ja lunasti näin paikkansa kauden loppuhuipennukseen. Todettakoon esimerkiksi, että naisseniorien joukkuemestaruuden voittanut HIFK ei saanut miesten puolella pistettäkään koko kaudella.

Kaksi Fourballia, kaksi Foursomea ja 3 parasta single-tulosta käsittävässä kisassa Kulloo vielä paransi rankingin mukaista sijoitustaan yhdellä, sijoittuen kovatasoisessa kisassa viidenneksitoista. Tiukan voittotaiston parhaat seurat olivat Pickala, Talma ja Mikkeli. Kisatuloksia ja muuta tietoa seniorikisoista löytyy osoitteesta www.suomengolfseniorit.fi.

Ranking-pisteitä Kulloolle keräsivät kauden aikana Jarmo Kuljunlahti, Risto Virtanen, Seppo Toivonen sekä Peter Kaske, joka lisäksi voitti 65-vuotiaiden tourin ja sijoittui kärkipäähän myös 60-vuotiaissa. Petski pääsi jälleen tänäkin vuonna maajoukkuetehtäviin, joten hänestä on aidosti tullut yksi seniorigolfin legendoja Suomessa. Peter ja Seppo lunastivat rankingin kautta paikkansa myös ensi kauden tourille.

Riston ja Jarmon ollessa estyneitä Kulloon joukkueeseen kutsuttiin seniorien haastajakiertueella meritoituneet Markku Tiihonen ja Ben Söderling. Rookiet suoriutuivat tulikasteesta hyvin. Sopivaa kipinää tuleviin vuosiin jäi Markun sanoin: "Mukava tapahtuma ja hyvää seuraa. Pelillisesti ei ehkä esitetty ihan parasta, mutta yritettiin kyllä."

Kuvassa vas. Markku Tiihonen, Ben Söderling, Peter Kaske ja Seppo Toivonen. Taustalla Salon toinen iso lähipeligriini, jonka vasen puoli on varattu chipeille ja oikea puteille.

Kulloolla on vielä kirittävää aivan terävimpään kärkeen niin tour-pelaajien määrän kuin varmaan laadunkin suhteen, sillä taso tuntuu nousevan joka vuosi. Kuvaava esimerkki on Auran Finnish Senior Open, jossa pelaajien korkein tasoitus oli 3,9 ja jonka kärkitaistossa olivat vuoronperään jopa alle 70-lyönnin tuloksilla sellaiset takavuosien tähdet kuin Mikael Piltz, Mikko Rantanen, Harri Murtonen ja Kim Wiik.

Kisoissa ei ranking-pisteitä käytännössä saa kuin useana päivänä peräkkäin pelatuilla seiskalla alkavilla tuloksilla. Parhaille joukkueille tyypillistä onkin laaja kovien pelimiesten rinki, ympärivuotinen harjoittelu sekä kotikenttä, jonka griinit ja muut puitteet vastaavat koko kauden ajan samoja kisavirityksiä kuin Kulloon mestiksissä, jopa tiukempia. Kulloolaisten isoimmat ongelmat tulevatkin usein tottumaamme nopeammista ja napakammista griineistä. Vuoden 2021 tavallista heikompi menestyksemme selittyy varmaan pitkälti rangeremontillamme, joka väistämättä näkyi scr-miesten otteissa.

Pieni ja sitkeä Kulloon joukkue saa vuodesta toiseen kokoaan suuremman huomion seniorien kisaviikonloppuina. Menestymme usein tasoitustamme paremmin ja keräämme keskimääräistä varmemmin ranking-pisteitä kuin monet muut. Kilpailutilanne kehittää kaikkia, joten tulkaahan muutkin pelimiehet mukaan nauttimaan golfista aidoimmillaan ja hauskimmillaan! Samalla markkinoimme seuraamme ja kenttäämme potentiaalisena yhteisönä kaikentasoisille pelaajille, myös meistä parhaimmille! Maine leviää hyvin parhaiden pelaajien kautta, mikä näkyy myös monien seurojen panostuksissa.

Ilahduttavaa onkin nähdä, että astetta nuorempiin eli mid-tourille yrittää ensi vuodeksi päästä 5 Kulloolaista tänä viikonloppuna pelattavien karsintojen kautta. Orastavaa tulevaisuuden uskoa siis on nähtävissä, että ehkä meistä vielä tulee parantuneiden harjoitteluolosuhteiden ja uuden pitkän par-nelosen innoittamana todellinen urheiluseura, josta voi olla joskus iloa vaikka koko urheiluhullulle kansalle!

Teksti: Seppo Toivonen