Projenni Senior Tourilla jälleen mahtava tunnelma

Tunnelmaa riitti jälleen mahtavasti, kun suosittu Projenni Senior Tour avasi Kullo Golfin isännöimien kilpailujen toukokuun. Lähes sadan seniorin ja veteraanin voimin kisattiin hieman koleassa, mutta päivän mittaan koko ajan parantuneessa säässä. Eikä puolen tunnin ”pakkassiirtokaan” haitannut, päinvastoin.

Kun kenttämestari Kim oli joukkoineen saanut jälleen viheriöt mainioon kuntoon, niin tulostaso muodostui mainioksi. Ja upean golfpäivän kruunasi kauden ensimmäinen Hole in One, kun Porvoon Heikki Jäppinen iski pallon yhdellä lyönnillä kuppiin väylällä 15.
Puuvitosella iskin. Eihän se hääppöinen lyönti ollut, mutta matala lento vei palloa hyvin ja sinne se reikään häipyi, kertoili uransa kolmannen holarin iskenyt Jäppinen.

Holarista huolimatta Jäppinen jäi kisapalkintoa vaille ollen veteraanisarjan seitsemäs, kun kuusi parasta tästä 48 veteraanin sarjasta pokkasi palkintoja. Kulloon ehkäpä ahkerin kiertäjä HIFK:n Tapani Lehikoinen pokkasi sarjavoiton hurjalla 42 pisteen tuloksella ja Rönnäsin Tom Grönqvist keräsi komeat 41 pistettä. Peräti 25 veteraania ylitti 30 pisteen rajan.

Kisan parhaan scr-tuloksen teki odotetusti Kulloon Peter Kaske, joka kiersi kentän ”paarissa” eli 72 lyönnillä. Lehikoinen teki myös hurjan tuloksen 75 ja Grönqvistikin 77 lyöntiä. Naisten senioreiden ykkönen Pirjo Sipronen teki myös hienon scr-tuloksen 78.

Kaske kuittasi myös seniorimiesten hcp-voiton, mutta kakkonen Hirvihaaran Arto Alve pääsi samaan nettotulokseen 70. Eikä kaukana ollut Porvoon kaksikko Jari Lehto ja Ari Tiira 71 tuloksillaan.

Yhtä tiukkaa oli naissenioreidenkin sarjassa, kun Siprosen takana Nurmijärven Ghita Gerkman jäi vain lyönnin päähän. Kolmantena oli Keimolan ikinuori Maire Poutiainen.

Veteraaninaisten puolella Iitin Hannele Yrjönen ei säikkynyt sähkökärrynsä hajoamista, vaan lainakärryn myötä jatkoi hyvää peliä tehden komeat voittopisteet 39.

Kulloon klubiravintola Piksun johdolla osoitti myös mahtavaa venymistä. Kun toista sataan lounasvierasta ja ison kabinetin kokousväki oli saatu kylläiseksi, niin sata nälkäistä Projennin pelaajaa pääsi nauttimaan intialaisbuffeeta. Se saikin kiitosta paljon, vaikka joillekin jokunen laji runsaasta pitopöydästä oli hieman ”tulista”.

Kiitos siis pelaajille, ravintolalle ja Vesalle toimiston puolelle, jossa hän hoiteli pienellä porukalla hommat hienosti. Ensi tiistaina tavataan Projennin merkeissä Rönnäsissä, jossa 108 pelaajan kiintiö täytyi jo torstaina.

Seppo Jolkkonen

 

Tunnelma tiivistyi hienoksi ison salin puolella, kun ruokailun ohella odoteltiin runsaan palkintopöydän anteja.

 

Porvoon Heikki Jäppinen (vas.) istahti ikiomaan pöytään, johon pääsi vain holarin iskeneen seuraksi oma peliryhmä.