Täysin pilvistä
Tänään 23.08.2017 10%
Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila 18ºC. Tuuli N, nopeus 15−25 km/h.
Pilvistä
Huomenna 24.08.2017 10%
Pilvistä
Enimmäkseen pilvistä. Ylin lämpötila 18ºC. Tuuli N, nopeus 15−30 km/h.
Mahdollisesti sadetta
Perjantai 25.08.2017 60%
Mahdollisesti sadetta
Iltapäivällä sadekuuroja. Ylin lämpötila 16ºC. Tuuli W ja vaihtelevaa. Sateen mahd: 50%.

Kulloon edustusnuoret suomen ykköstourilla

Kullo Golfin edustusnuoret Alex Hietala (18) ja Jonatan Jolkkonen (19) pelaavat tällä kaudella pääosin Suomen ykköstourilla FinnishTourilla. Ammattilaisten ja amatörien yhteiskilpailussa rahaa on jaossa vain ammattilaisstatuksen omaaville, amatööreille lähinnä kunniaa.
Kulloon nuoret hakevat tuntumaa kokeneempien pelaajien joukossa ja Suomen kärki on tavoitteena jokaisessa osakilpailussa. Lauantaina päättyneessä kauden kolmannessa osakilpailussa Peuranmaalla pääsi Jonatan jo hyvin esille ollen komeasti viides kovassa yli sadan pelaajan joukossa.
Vielä jäi paljon parannettavaa, mutta tasainen nousujohteinen peli antoi itseluottamusta rajusti. En saanut birkkuja par 5 väylille, joissa oli useita mahdollisuuksia kaikkina kolmena päivänä, sanaili tyytyväinen Jonttu kiirehtiessään jo sunnuntaina työpaikalleen Kulloon caddietoimistoon.
Alex päätyi Peuranmaalla lopulta sijalle 27 pelaten hieman epätasaisesti kierrokset 76, 70 ja 77. Erityisesti toinen kierros -2 tuloksella tyydytti maajoukkueleirityksessäkin olevaa ”Bubbaa”.
Jontun kierrokset Peuranmaalla olivat tasaisen nousujohteisia. Avauspäivän sateessa 73 (+1) kierros oli jo hyvä, mutta parempaa oli tulossa. Toinen päivä 71 (-1) ja erityisesti kolmannen päivän 69 (-3) tulos ja – 3 lopputulos saivat jopa valmentaja Mika Piltzinkin antamaan tunnustusta.
Jonttu saikin pelata päätöspäivän Piltzin ja ammattilaispelaaja Teemu Bakkerin kanssa. Kun etuysi sujui Jontulta komeasti -3 tuloksella ja kisan kärki Lauri Ruuska oli enää kahden lyönnin päässä, niin hieman alkoi jännitys vaikuttamaan Jontun peliin.
Tiesin tilanteen ja loppuysi oli selviytymistaistelua. Uusi tilanne näin korkealla hieman toi paineita, mutta hyvin siitä selvisin, päätti Jonttu.
Molemmat Kulloon nuoret pelasivat myös kauden kahdessa ensimmäisessä FT:n osakilpailussa. Avauskisassa Nordcenterissä Alex oli 19 ja Jonttu 34. Alastarossa Jonttu paransi roimasti ollen 15 ja Alex 40. Molemmat ovat kuitenkin selvittäneet ammattilaisten joukossa cut-rajan kaikissa kisoissa, joten ensi viikolla Paltamon osakilpailussa on mahdollisuus taas tunkeutua maamme kärkikastiin.
Heinäkuussa on sitten SM-kisat edessä molemmilla sekä miesten että oman ikäluokan 21-vuotisten tasoilla. Kullo Golfissa useamman vuoden pelannut ja viime vuonna tyttöjen SM-hopeaa voittanut Nicola Fall vaihtoi tälle kaudelle Golf Talman edustukseen ja pelaa myös FT-kisaa. Jenkeistä kotiutunut Anton Backman ei ole vielä aloittanut kotimaista kilpailukauttaan.