Kulloon Alex Hietala Suomen mestariksi

Kullo Golfin nuorten edustusgolfareiden menestys jatkui Vaasassa kisatussa 21-vuotisten SM-kisoissa. Kolmipäiväistä kisaa alusta alkaen hallinnut Alex Hietala piti pintansa loppuun saakka ja otti Suomen mestaruuden kahden lyönnin erolla Lohjan Juho Suomalaiseen.

”Avauspäivä lähti mainiosti vauhtiin ja se olikin kisan helpoin päivä. Heikot hetket jäivät pois. Toisena ja kolmantena päivänä sitten oli selvästi vaikeampaa. Löin palloa vaikeisiin paikkoihin avauksissa, mutta sai ne korjattua todella hyvillä jatkolyönneillä”, kertoili Alex.

Tämä oli Alexin toinen Suomen mestaruus, kun pari vuotta sitten hän otti 18-vuotisissa voiton.

”Päätöspäivää helpotti se, että kuulin matkalla muiden jäävän kauemmaksi minusta. Vain Suomalainen oli lähellä ja sain keskittyä hänen kukistamiseen. Sitä helpotti paljon se että sain loppuväylillä iskettyä elämäni ensimmäisen holarin.”

Tuo golfarin unelma Hole in One oli upea suoritus. Pallo putosi viiden sentin päähän reiästä, rullasi hieman sen yli, mutta spinni puri ja pallo rullasi takaisin päin reikään.

Alex on kevään aikana ahkeroinut paljon ulkomailla ja kokemusta alkaa olla riittävästi isommistakin kisoista. – Olisihan tämä hyvä vire saanut tulla parisen viikkoa aikaisemmin, niin olisi maajoukkuepaikakin ollut mahdollinen. Mutta ehtiihän tässä vielä, sanaili 19-vuotias Alex.

Ensi viikko sujuu Alexilla miesten SM-reikäpeleissä Lakistossa. Erinomaisena reikäpelaajana tunnettu Alex tavoittelee Lakistossa varmasti aivan kärkipaikkoja. Sen jälkeen taitaakin olla heinäkuun puolivälin jälkeen miesten SM-golf Turun Aura Golfissa. Eiköhän sitä ennen ehdi pistäytyä Kulloossakin pelailemassa ja ainakin harjoittelemassa.

Vaasan SM-kisoissa oli mukana myös Kulloon Jonatan Jolkkonen, joka nousi toisen päivän huippukierroksella 67 lyöntiä tavoittelemaan mitalia. Päätöskierros ei kuitenkaan sujunut odotetusti ja Jonttu jäi seitsemänneksi. Nyt hänellä on edessä viikon harjoittelujakso ennen kuin ensi lauantaina alkaa EM-joukkuekisan matka Saksaan.