Kenttäuutisia 9.5.2019

Kausi 2019 on käynnistetty vauhdikkaasti käyntiin ja pelaajia on kentällä ollut reilusti. Kenttä on talvehtinut hyvin, vaikka olosuhteet olivat haastavat. Henkilökunta on tehnyt hartiavoimin töitä talvella ja keväällä, jäätä ja nurmitauteja estäen. Nyt meillä on jo hienosti vihertävä nurmipinta ja saamme viedä läpi kesän erinomaisilla nurmipinnoilla. Tästä tulee hieno golfkausi Kulloossa!

 

Tässä vaiheessa on kuitenkin pakko muistuttaa, että vielä kolme viikkoa sitten kenttä oli paikoitelleen jäässä. Samoin nyt vallalla oleva viileä ilma on aiheuttanut sen, että nurmi kasvaa hitaasti. Kentän hoidollisesti etenemme siis varovaisin askelin. Tärkeintä on saada tässä vaiheessa perusleikkuut käyntiin, saada kentän keskeisimmät pelialueet pelikuntoon ja viimeisteltyä. Tärkeisiin hoitotoimenpiteisiin, kuten viheriöiden pystyleikkuuseen ja reuna-alueiden kunnostukseen päästään vasta kun kasvukausi on täysillä käynnistynyt. Greenien leikkuukorkeus on tällä hetkellä 4,00mm.

 

Jos olet jo kentällä kiertänyt, olet varmasti huomannut että talven aikana on tehty paljon uudistustyötä. Väylän 18 uusittu vesieste on saanut osakseen varaukseton kiitosta pelaajilta. Siitä tuli erittäin kaunis. Ensimmäisen väylän suojavalli saatiin rakenteeltaan valmiiksi huhtikuun loppuun, se viimeistellään vielä multakerroksella ja kylvetään. Seuraava vaihe suojavallien rakentamisessa on rangen vasen reuna. Siihen varattu alue täydentyy kauden aikana, sitä mukaan kun laadukasta täyttömaata on saatavilla. Työ tehdään maltilla, jotta maalaatu ja tulos on taatusti halutun mukaista.

 

Merkittävä muutos näkymiin kentillä on myös puiden karsimisella. Väyliltä 1, 2, 8 ja 11 on karsittu metsää. Työt tehtiin yhdellä kertaa, sillä se oli ainoa kustannustehokas tapa toteuttaa leikkuut.  Harvennuksen esisijainen tavoite on saada viheriölle lisää valoa, mikä vahvistaa kasvua sekä mahdollistaa pidemmän pelikauden. Tunnetusti 1 ja 2 väylät ovat olleet pisimpään jäässä talven jäljiltä ja routa-aamuisin. Metsätöiden jäljet näyttävät heti keväästä rajuilta ja meillä on iso työ vielä edessä alueiden viimeistelemiseksi. Kun kiireisimmät kentän kevätkauden hoitotyöt on saatu käyntiin, voimme aloittaa myös reuna-alueiden siivouksen ja viimeistelyn. Metsän pohjia siivotaan ja pelialueen kantoja poistetaan heti kun mahdollista. Reunimmaiset alueet jäävät varmasti vielä syksyyn ja ensi talveen. Tämä sen takia, että meillä on rajalliset resurssit ja ensisijainen fokus on pelialueessa.

 

Uskomme, että kun viimeistelytyöt on tehty, kenttä on entistä uljaamman näköinen ja viheriöt kasvavat paremmin. Tavoitteemme on tehdä laadukasta työtä pitkäjänteiseti kenttää kehittäen.

 

Olli-Pekka Nissinen

toimitusjohtaja