Jonatan Jolkkosella mahtava avauskisa Nordic liigassa

Ensimmäiseen ammattilaisten Pohjoismaiseen golfkisaan Nordic liigaan osallistunut Kullo Golfin Jonatan Jolkkonen onnistui lähes täydellisesti Viron Pärnussa. Komealla links-kentällä Jonttu pelasi kolme komeaa kierrosta 70, 69 ja 68 eli -9 kokonaistuloksen. Se riitti ruotsalaisten puristuksessa komeasti jaetulle kakkossijalle.

”Hyväkuntoisella kentällä oli ilo pelata. Koko kauden on lyönti toiminut hyvin ja vire kesti loppuun saakka. En edes putannut kovin hyvin, joten siinä on edelleen eniten parannettavaa”, kertoili Jonttu Pärnusta pakatessaan releitä kotimatkaa varten.

Jo avauspäivä keskiviikkona sujui Jontulta hyvin ja kun torstai sujui vielä lyöntiä paremmin, niin kympin kärki oli haarukassa.

”Tänään päätöspäivänä sain loistavan lähdön, kun par 5 väylällä löin kakkosen metriin ja siitä eagle sisään. Vaikka tein kierroksella kaksi bogeytä, niin neljä birdietä antoi lopputuloksen 68 ja nousin sen myötä jakamaan kisan kakkospaikkaa ruotsalaisen Erik Ojan kanssa.”

Pärnun kisassa oli mukana kaikkiaan 132 pelaajaa, joista suomalaisia 16. Vain viisi suomalaispelaajaa selvitti cut-rajan. Amatöripelaajia oli kisassa mukana vajaat parikymmentä ja heistä Jonttu oli ylivoimainen ykkönen.

Loistavan kisan Kulloon avauskisassa (FJT Invitational) pelannut ja sen ylivoimaisesti voittanut Kulloo Golfin Alex Hietala ei nyt onnistunut vaan jäi cutin väärälle puolelle muutamalla lyönnillä. Seuraavaksi Kulloon edustuskaksikko matkaa alkuviikosta Paltamoon Suomen ykköstourille Finnish Tourin kisaan.

Pärnun kisan tulokset http://eccotour.org/scores/#/competition/1407612/results

Jonatan Jolkkosen avauskisa sujui mahtavasti Nordic liigassa. (kuva Sari Kuusisto)