Golfkausi 2018 päättyy 26.10. – Miksi?

Osa pelaajista haluaisi pelata mahdollisimman pitkään syksyn kylmästä ja sateesta huolimatta. Me Kullo Golfissa haluamme tarjota golfia pelaajille mahdollisimman hyvissä olosuhteissa ja niin pitkään kuin mahdollista. Sulkuilmoituksen myötä väistämättä pelaajille herää kysymys – miksi kenttä suljetaan jo nyt?

 

 

1.Syystöiden onnistuminen määrittää kentän kevätkunnon.

Kasvit tulee valmistaa huolella talveen, jotta se on vahva ja jakaa talvikauden aiheuttamat haasteet. Suomen kylmissä kevätsäissä ruoho kasvaa huonosti, joten mahdolliset ongelmat jatkuvat usein pitkälle Juhannukseen asti. Puolestaan onnistuneen talvehtimisen jäljiltä ruoho kestää hyvin pelaamisen ja kenttä voidaan pitää hienossa kunnossa heti kauden alusta alkaen.

Syyskausi on siis erittäin tärkeä osa kentänhoitoa ja se tulee tehdä mahdollisimman huolellisesti.

 

2.Pelaamme Kullo Golfissa kesäviheriöille niin pitkään kuin suinkin mahdollista. Kun kenttä suljetaan, aloitamme kentän valmistelemisen talvea varten. Merkittävimpänä työnä on viheriöiden ilmastus. Me ilmastamme viheriöt ja avoimet reiät viheriöiden pinnalla jätetään auki.  Tässä toimenpiteessä on erittäin tärkeää, että reiät jää auki.

 

Pelaajia ei päästetä viheriöille ilmastuksen jälkeen, sillä pinta halutaan jäävän auki (ei tallota umpeen) ja avoin pinta on altis taudeille (mitkä kulkeutuvat pelaajien kenkien mukana viheriölle).

 

Osa Suomen kentistä ilmastaa viheriöt, täytetään reiät hiekalla ja jatkaa pelaamista. Usein tämä tehdään jo alkusyksystä.  Me olemme valinneet mallin, jossa pelaamme mahdollisimman pitkään hyväkuntoiselle viheriöille, sitten suljemme ne ja aloitamme tärkeät syystyöt. Meille valittu malli on toiminut hyvin ja keväisin Kullo Golfin kenttä on ollut erinomaisessa kunnossa säännöllisesti.

3. Ajoitus on syystöissä tärkeää.Viheriöiden ilmastus vie noin 5-7 päivää ja se voidaan tehdä vain silloin kun kenttä on sula. Kun kenttä on jäässä, syystöitä on mahdotonta tehdä. Jäiselle kentälle ei voi mennä pelaamaan, eikä tekemään töitä. Siksi työ tulee tehdä hyvissä ajoin ja meidän tulee seurata säätietoja, jotta varmasti saamme työvaiheen tehtyä ajoissa.

 

4.Taloudellisesti myöhäinen syksy ei ole merkittävää aikaa. Peliaika on tässä vaiheessa hyvin rajoitettua, aamulla on kuuraa/jäätä ja illalla pimeä tulee nopeasti. Pelaaminen keskittyy siis lähinnä aurinkoisille viikonlopunpäiville. Näistä johtuen green fee tulot ovat hyvin pieniä tässä vaiheessa kautta. Onnistuneen talvehtimisen jälkeen kevään GF tulot puolestaan voivat olla merkittäviä. Eli tulolähteenä suhteessa kevät on huomattavasti merkittävämpi kausi kuin syksy.

 

 

Summa summarum – miksi laitamme siis kentän kiinni 26.10.2018?

Pakkasöitä on nyt ollut Kulloossa yli 2 viikon ajan. Tulevan viikon sää muuttuu radikaalisti ja on luvattu jopa räntää/lunta etelään.  Tulevan viikonlopun korkein lämpötila on ennusteen mukana +3 astetta. Kenttä tuskin sulaa koko viikonlopun aikana pelattavaksi. Nyt on siis kriittinen aika aloittaa tärkeät syystyöt.

 

Perjantaina 26-27.10. teemme metsäalueiden harvennustyöt ja näiden alueiden läheisyydessä ei ole turvallista päästää pelaajia.  Siksi jo perjantaina 26.10 on väylät 1-11 suljettuna.

 

Nämä kaikki asiat ottaen huomioon olemme päättäneet, että kenttä suljetaan perjantaina 26.10. kello 18:00 pelistä kauden 2018 osalta. Kiitos kuluneesta kaudesta pelaajille ja tervetuloa uudestaan keväällä 2019!

 

Terveisin,

Olli-Pekka Nissinen, toimitusjohtaja

Kim Wahlroos, kenttämestari