EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.2018

Tietosuoja-asetuksesta käytetään myös nimitystä GDPR eli General Data Protection Regulation. Sen tarkoituksena on ajantasaistaa tietosuojan sääntelyä. Teknologia on kehittynyt niin paljon, että tietosuojasta huolehtimiseen tarvitaan uudenlaista sääntelyä.
Tietosuoja-asetuksen tavoitteena on, että kansalaiset voivat hallita tietojaan paremmin. Asetus sääntelee mm. henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja luovuttamista sekä näihin liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia. Lähes kaikki yritykset käsittelevät toiminnassaan henkilötietoja. Säännöt ovat samat kaikille EU:ssa toimiville yrityksille kotipaikasta riippumatta.
Suomen Golfliitto on laatinut yhdessä seurojen kanssa tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan, mitä ja miten golfyhteisöt antavat EU:n tietosuoja-asetuksen (”Tietosuoja-asetus”) edellyttämiä tietoja rekisteröidylle. Kullo Golfin tietosuojaselosteeseen voit tutustua kotisivujen kohdasta Info.

Yleisimmät kysymykset ja vastaukset tietosuoja-asetuksista
Kysymys: Haluaisin tietää, mitä tietoja Kullo Golf kerää minusta?
Vastaus: Kullo Golf (ry ja Oy) kerää sellaista tietoa, jota tarvitaan auttaaksemme teitä jäseniä käyttämään Kullo Golfin palveluja, kehittääksemme palvelujamme tai lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseen. Nämä tiedot löydät myös itse katsomalla omilla tunnuksilla Nexgolf -järjestelmästä
Kysymys: Mitä tietoja Nexgolfista löytyy?
Vastaus:
1. Tietoja, jota te olette itse antaneet Green Card-suorituksen yhteydessä, hakiessanne Kullo Golf ry:n jäsenyyttä tai ostaessanne Kullo Golfin palveluja: Nimi, osoite, sähköposti, puhelin jne.
2. Kullo Golf on antanut teille tietoja, kuten jäsennumeron, mahdollisesti osakkeen numeron ja laittaa niistä, kuten muistakin käyttämistänne palveluista vuosittain teille laskuja. Nekin löydätte Nexgolf järjestelmästä.
3. Lisäksi tietoja kertyy Kullo Golf -yhteisön palvelujen käyttämisestä, kuten tasoituksen muutokset, peliaikojen varaus, kilpailutiedot, golfautojen- ja bägivaraston vuokraus jne.
4. Jos olet ostanut erillisen Nexgolf Premium -palvelun, voit itse laittaa Nexgolfiin tarkempia tilastotietoja pelaamisestasi, kuten väylä- ja greeniosumat jne. Palvelua ostaessasi sinun tulee antaa erillinen suostumus Nexgolfissa näiden lisätietojen laittamiseen. Nämä tiedot eivät näy seuroille, ellet niitä itse ole määritellyt avoimeksi, esim. seuran parhaat draivit osioon jne.
Lisätietoa löydät tietosuojaselosteesta, joka löytyy nettisivuilta, sekä kirjallisesti toimistosta.
Kysymys: Minä haluaisin nähdä, mitä tietoja juuri minusta on kerätty? Miten minun tulisi toimia?
Vastaus:
1. Helpoimmin löydät tiedot kirjautumalla Nexgolf -järjestelmään omilla tunnuksillasi ja katsomalla sieltä etusivulta, sekä Oma Nexgolf -osiosta.
2. Jos haluat kirjallisen listauksen sinua koskevista tiedoista
a. Sinun tulee sopia tapaaminen toimitusjohtajan kanssa, jossa allekirjoitat kirjallisen selvityspyynnön.
b. Tapaamiseen sinun tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, jotta voimme varmistua siitä, että listaamme oikealle henkilölle juuri häntä koskevat tiedot
c. Saat tiedot kirjallisena kuukauden kuluttua toimistosta, jossa sinun tulee myös varautua todistamaan henkilöllisyytesi